Veel gestelde vragen

 • Is de thuisdemonstratie echt gratis?

  Ja, de thuisdemonstratie is volledig gratis en vrijblijvend. U kunt op onze website ons assortiment stoelen bekijken en daarbij een gewenste kleur- en materiaalkeuze maken. Wij komen bij u langs, als het u schikt, met een aanmeetstoel en de gewenste kleurstalen.

 • Bieden jullie garantie op de stoelen?

  De garantie per product is afhankelijk en onderverdeeld in constructie, electrische onderdelen, bekleding, opties en accu. Er geldt minimaal 2 jaar fabrieksgarantie!

 • Installeren jullie de stoel bij mij thuis?

  Stoelen door ons geleverd, worden inclusief demonstratie bij u thuis geplaatst

 • Welke merken verkopen jullie?

  Wij hanteren enkel kwaliteitsmerken, die volledig op uw wensen zijn af te stemmen: Doge, Fitform, DS Meubel

 • Zijn er speciale stoffen voor mensen die bijvoorbeeld incontinent zijn?

  Ja. Er zijn speciale stoffen/bekledingsmogelijkheden die kleur- en vormvast zijn en geen reuk zullen opnemen. Ze laten geen vocht door en de binnenzijde van de stoel zal dus nooit vochtig kunnen worden. Ook zijn deze materialen makkelijk schoon te houden en derhalve betekent dat een verlenging van de levensduur van uw stoel. Bovendien zijn het over het algemeen ook nog erg mooie stoffen zodat u niet direct aan de buitekant van de stoel kunt zien dat het een speciale stof betreft. Uw geheim is veilig..

  Deze stofferingen zijn ook erg geschikt voor mensen die huidaandoeningen, allergieen of speciale medicijnenen gebruiken.

  Vraag ernaar bij onze adviseur. hij weet er alles van en kan u het de beste keuze adviseren.

 • Er worden overal relax- en sta- opstoelen aangeboden voor erg lage prijzen. Wat is nou het verschil met de stoelen van Leef en Zorg?

  Het verschil zit hem in erg veel aspecten: heel oneerbiedig gezegd worden die goedkope stoelen geleverd vanuit een doos. Het betreft geen maatstoel, maar een fabrieksproduct. Ook de gebruikte materialen, stoffen, onderstellen, motoren en mechaniek zijn van een slechtere kwaliteit. Daarnaast is ook de ergonomie van de stoel veel minder te noemen. Een sta op stoel moet u bijvoorbeeld helpen met opstaan, en niet het probleem groter maken door u uit de stoel te kiepen/schuiven. Daarnaast is de garantie, service en nazorg van een goedkope fabrieksstoel ver te zoeken als je dat vergelijkt met een stoel van Leef en Zorg.

 • Hoe onderhoud ik het beste mijn stoel?

  Uw stoel hoeft uzelf niet te onderhouden. Dat doen wij ook graag voor u.

 • Hoe houd ik mijn stof/leer schoon?

  Wij kunnen u goede tips geven hoe u de stoffering dient te behandelen om er zolang mogelijk plezier van te hebben. Gaat u vooral niet aan de slag met poetsmiddelen of chemische producten tenzij die door ons zijn verstrekt! Als u vlekken of beschadigingen heeft, bel ons gerust voor een advies.

 • Is een 3 motorige stoel nou beter dan een 1 of 2 motorige stoel?

  Ja. een 3 motorige stoel is 'veelzijdiger' dan een 1 of 2 motorige stoel. Alles kan individueel verstelt worden met een 3 motorige stoel terwijl een stoel met minder motoren functies moet combineren. Daarnaast vallen er meteen meerdere functies weg als er eventueel een motor kapot gaat bij een 1 of 2 motorige stoel.

 • Kunnen de stoelen na levering nog verstelt worden?

  De meeste stoelen van Doge en Fitform zijn achteraf nog te verstellen. Erg handig voor het geval uw lichaam anders wordt in de loop van de jaren. U wordt kleiner, zwaarder of uw lichaamshouding veranderd? De stoel kan dan met u 'meegroeien'. Ook handig als de stoel van eigenaar gaat wisselen.